Førtidspensionister bliver hørt hos Aalborg AKTIV: 96% svarer, at deres ønsker til beskæftigelse er i fokus

Ingen job på hylderne. Ingen tidsfrister og krav - fokus er på dig og dine drømme. Sådan er tilgangen i Aalborg AKTIV, en metode der gør, at 96 ud af 100 føler, at deres ønsker er i fokus.

Aalborg AKTIV er et ikke-visiteret tilbud, hvilket betyder, at du frit og frivilligt kan komme til os, hvis du drømmer om at komme i beskæftigelse. Det eneste krav er, at du modtager førtidspension. Hvad du ellers har i bagagen, er ikke vigtigt for os. Vi læser ikke journaler og går ikke op i diagnoser, og på trods af at alle er et ubeskrevet blad hos os, så føler 96% sig forstået allerede fra første møde.

Skulderne kan sænke sig, når en person med førtidspension kommer ind til Aalborg AKTIV. Vi har ingen myndighedsopgaver – vi er blot interesseret i at hjælpe den enkelte med at opfylde vedkomnes beskæftigelsesdrøm. Når 99 ud af 100 træder ind ad døren hos Aalborg AKTIV, så er de trygge ved at sige deres mening allerede i første samtale.

 

Ingen drømme er for store

Hendes drøm er at arbejde i Plantorama. Sådan fortalte moren til en ung kvinde, der ikke taler i det offentlige rum. I et samarbejde mellem den unge kvinde, hendes mor, Aalborg AKTIV og personalet i Plantorama er det lykkes at skabe nogle rammer, der gør det muligt for den unge kvinde selv at tage bussen og arbejde frivilligt derude hver dag fra kl. 8–10. En stor drøm for hende, der kun er blevet en realitet, fordi motivationen for det helt rette job blev drivkraften for hende.

Min drøm er at arbejde i Kvickly, fortalte en anden. Efter samtalen i Aalborg AKTIV blev det tydeligt, at det var ønsket om at have en arbejdsuniform på, som de har i Kvickly, der var den store drøm, og ikke det at arbejde i en dagligvarebutik. Derfor udvidede vi søgning og fandt et job til ham, hvor han stolt bærer uniform og føler sig som en del af holdet.

Ingen drøm er for stor i Aalborg AKTIV. I fællesskab konkretiserer vi drømme og finder lige nøjagtig det sted, der kan indfri den. Derfor sætter vi også en dyd i at tage det, der bliver sagt under samtalerne alvorligt, hvilket bærer frugt, idet 100% svarer, at det de sagde blev taget seriøst allerede efter 1. samtale.

 

Vi gør det i fællesskab

I Aalborg AKTIV er den enkelte altid en del af samarbejdet. Det, de kommer med, er i fokus – og vi gør intet uden at involvere dem. En metode der giver genklang hos dem, der er i forløb, fordi 97% svarer, at de oplever, at de er en del af samarbejdet. Et mål og en arbejdsmetode der er definerende for Aalborg AKTIV.

Billede af smiley på jorden.

Baggrunden for evalueringen:

  • Evalueringen er indsamlet i 2022 og består af 174 besvarelser.

  • Alle personer i forløb er blevet opfordret til at besvare evalueringen.

  • Evalueringen er skriftlig og anonym.

  • Besvarelserne ”i meget høj grad” og ”i høj grad” er lagt sammen i artiklen.