Malenes hurra-oplevelse: Jeg kan faktisk godt arbejde

”Det har overrasket mig, at jeg har haft så nemt ved det. I starten var jeg virkelig bange for, at det ikke ville holde mere end 14 dage. Men nu har jeg været her i næsten fire måneder, så det synes jeg faktisk er en sejr.”

Hver fredag sætter Malene sig godt til rette bag rettet i sin Mercedes Vito-varevogn. Ruten er fast: Vodskov til Skagen med et par stop på vejen.

Malenes opgave er at hente tests fra tre fiskefabrikker, så når turen igen går sydpå, har hun bilen fyldt med køletasker, der skal sendes videre til undersøgelser i Sverige. En rute og et arbejde, der har haft afgørende betydning for Malenes hverdag og trivsel:

”Jeg har været sygemeldt siden jeg var 17 – altså i 20 år. Så det er virkelig en hurra-oplevelse, at jeg faktisk godt kan arbejde. Folk omkring mig er stolte, og jeg prøver også at være lidt stolt af mig selv, selvom det er svært.”

En drøm der startede på passagersædet i fars lastbil

Malene kom til Aalborg AKTIV med en drøm om at køre bil:

Billede af Malene i sin bil.

”Jeg har brug for et job, hvor jeg ikke skal arbejde sammen med alt for mange mennesker, og jeg vil gerne ud at køre. Og så gik Aalborg AKTIV på opdagelse og fandt SynTrans.”

Drømmen om en dag at kunne arbejde hos et vognmandsfirma som SynTrans startede allerede i barndommen for Malene:

”Min far har kørt lastbil i mange år, og jeg har ofte været med. På de ture kunne jeg mærke helt ned i maven, at jeg godt kunne tænke mig at køre sådan en. Derfor har jeg også en drøm om en dag at få et lastbilkørekort, og derfor er det her en god begyndelse. Måske er det starten på noget større senere.”

Jeg har fået betydning

På den første køretur til Skagen var Malenes chef Carsten med i bilen, men siden da har hun klaret turen på egen hånd – kun med GPS’en som tro følgesvend. En stejl læringskurve, der også har stor betydning for troen på sig selv:

”Jeg har fået det meget bedre. Det kan både jeg selv og folk omkring mig mærke. Jeg sidder ikke bare hjemme og ’muler’ hele dagen. Når fredag er overstået, så glæder jeg mig til næste fredag”, fortæller Malene og afslutter:

”Jeg har mere overskud på humøret, end jeg havde før. Jeg fokuserer på det gode, fordi jeg har følelsen at, jeg gør noget godt. Jeg kan faktisk, og jeg betyder noget på mit arbejde, fordi der nogen, der har brug for mig.”