Jobbet var starten på Jens’ nye liv

”Mit tidligere liv gad jeg simpelthen ikke mere. Jeg fik bare nok. Det var ikke det værd,” sådan fortæller Jens, der efter mange hårde år tog springet og kontaktede Aalborg AKTIV:

”Sammen fandt vi frem til det her. Og det er fedt, at det her kan lade sig gøre. For jeg har den sygdom, jeg døjer med, og nogle gange kommer det igen. Og det er de også nødt til at acceptere her, fordi det kan være, at jeg ringer og siger, at jeg ikke kan komme. Det har ikke været nødvendigt endnu, men det er de meget forstående overfor.”

Billede af Jens i værkstedet.
Billede af Jens der ordner et bed.

Jens er ansat som viceværtmedhjælper hos Viva Bolig, og det har gjort en enorm forskel i hans liv:

”Hvis jeg ikke var her, så havde jeg bare siddet og kigget ind i fjernsynet. Eller ind i væggen for den sags skyld. Det har virkelig givet et løfte. Jeg kan selv mærke det, og det kan min bror, søster og gode kammerat også,” fortæller Jens og uddyber:

”Jeg kan virkelig mærke det på mit humør. Jeg er ikke så sortseende. Hvis der var det mindste problem tidligere, så koksede jeg fuldstændig oppe i bøtten. Nu tænker jeg i stedet: Ja ja, det skal nok gå. Jeg er ikke så hurtigt på aftrækkeren længere.”

Luge ukrudt, rette belægningssten, småopgaver og en hjælpende hånd for kollegaerne står blandt andet på listen over Jens’ arbejdsopgaver, og dem stortrives han med:

”Jeg har været jord- og betonarbejder i mange år, og jeg ville gerne bruge hænderne igen. Det ville slet ikke du’, hvis jeg skulle sidde stille på en fabrik eller lignede.”

Selvom opgaverne falder lige i Jens’ smag, så er der en anden ting ved jobbet, der betyder endnu mere for ham:

”Kollegaskabet var det første, jeg mærkede, da jeg kom her. Den stemning der er. Det er noget af det fedeste ved mit arbejde. Det er virkelig flinke folk, der er her. Og de har taget mig for den, jeg er.”

Billede af Jens foran Vivabolig skilt.
Jens i værkstedet.

Jens har et stort ønske om at inspirere andre, der sidder fast i et hårdt liv, som de gerne vil væk fra. Det er årsagen til, at han stiller sig frem med sin fortælling:

”Det er derfor, jeg siger ja til det her. Så andre kan få hjælp ligesom mig. Så de får chancen for at finde den gren, de skal sidde på.”

Og der bliver ikke tøvet et sekund, da Jens afslutningsvis bliver spurgt om, hvad der er det bedste ved hans arbejde:

”Det at have noget at komme afsted til og noget at komme hjem fra, det er det fedeste ved mit arbejde. Og det at have nogle kollegaer at snakke med - og så giver det også en lille smule 'mos' på bogen”, afslutter Jens med et glimt i øjet.