Tiden var lang - nu flyver den

”Jeg kender arbejdsopgaverne ud og ind, fordi jeg gik til hånde i en købmandsbutik i fem år, da jeg var ung. Så jeg kender opgaverne til hudløshed.”

Tre dage om ugen trækker Christian i den grønne trøje med det gule logo, når han møder ind i Coop 365 på Kastetvej. Hans fortid i købsmandbranchen har haft stor betydning for, at det er her, han er landet:

”Jeg har altid tænkt, at hvis jeg skulle i gang igen, så skulle det være noget, jeg havde en vis baggrund indenfor.”

  • Opfyldning af varer
  • Oprydning
  • Forfaldne arbejdsopgaver
  • Sidde ved kassen (to timer hver lørdag)

Det er Christians arbejdsopgaver, og han nyder at komme afsted og brænde en masse, god energi af på jobbet:

”Det er en god arbejdsdag, når jeg falder i søvn, når jeg kommer hjem. Når jeg knap når at få noget at spise. Det er en fed følelse at mærke, at man har brugt kroppen.”

Billede af Christian der flytter rammer.
Billede af Christian der tjekker prismærker.
Billede af Christian der fylder kasser på en vogn.
Billede af Christian der scanner en vare.

Christian er en mand med mange jern i ilden, men sådan har det ikke altid været. Derfor er det vigtigt for ham at have noget at stå op til:

”Det er ikke en drøm for mig at sidde på en stol og drikke kaffe og ryge smøger. Det her giver meget større glæde i hverdagen,” fortæller han og spørger nysgerrigt:

”Kan du se, at sekundviseren giver sådan et hop, hver gang den rykker? Når det betyder noget for en, at den rykker, så er tiden lang. Og sådan er det nogle gange, når man bare sidder i en stol.”

Dagens missionen er altid den samme for den serviceminded Christian, der hjælper kunderne med alt fra at finde de rigtige varer eller tjekke lagerbeholdningen i kælderen:

”Jeg har en ide om, at jeg altid skal se et lille smil, inden de går.” Christians hjælpsomme gen er klart en af hans styrker i arbejdet, fordi som han selv siger: Smalltalk det er lige mig.

Arbejdet i butikken har både givet Christian en struktur på hverdagen og en god portion social kollegahygge:

”Det lader til, at kollegaerne er ret vilde med mig. Jeg har en sjov kommentar til alt muligt, og så griner de,” fortæller Christian storsmilende, og fremhæver hvordan hverdagen nu har fået en anden form:

”I starten havde jeg svært ved at finde ud af, hvornår jeg skulle stå op om morgenen og sådan nogle ting. Men jeg er kommet ind i rytmen, og nu møder jeg i hvert fald 10 minutter inden jeg skal i gang, og så har jeg et ritual, hvor jeg starter med en smøg og kop kaffe.”