Frivillig hos LykkeLiga: Carsten er et forbillede for de børn, der kommer her

Dagens frivilligvagt starter med en stor krammer til alle hjælpetrænere. Det er tradition hver mandag, når Carsten er frivillig holdleder hos LykkeLiga. Et arbejde der ikke kun skaber stor glæde for Carsten selv, men også alle omkring ham.

Boldene hentes, praktiske opgaver i hallen løses, og hvis der mangler en spiller i forsvaret, så er Carsten klar. Opgaverne har mange facetter, og der bliver ikke tøvet et sekund, når Carsten fremhæver det bedste ved sit frivillige arbejde: ”Det er det hele.”

Billede af Carsten og Rikke.

En Carsten-kultur

En forårsdag i marts, startede Carsten som frivillig hos LykkeLiga, der er et håndboldfællesskab for børn med udviklingshandicap og deres familier. Hurtigt viste det sig, at han havde en særlig indvirkning på holdet, fortæller LykkeLigas grundlægger Rikke Nielsen:

”Der er allerede kommet en Carsten-kultur. Carsten spreder glæde. Alle glæder sig til, at han kommer, og alle smiler, når de møder ham. Carsten er et forbillede for de børn, der kommer her. De vil altid gerne snakke med ham og spørger ind til forskellige ting.”

At Carsten skaber god stemning og giver smil på læben hos hele holdet, er der ingen tvivl om. Det kommer blandt andet til syne, når mandagens kampe skydes i gang. Børnene og deres trænere stiller sig altid i en rundkreds og byder velkommen til hinanden - og hvis ikke Carstens navn bliver nævnt fra start, så går der ikke længe, før der bliver rømmet fra hans plads i cirklen. Til både Carstens og børnenes store fornøjelse, svarer Rikke altid: ”Og så siger vi selvfølgelig også velkommen til Carsten.”

 

Trofast håndboldfan og holdleder

Navnet på den ene professionelle håndboldspiller efter den anden flyver gennem luften. Carsten kender resultaterne fra gårsdagens kampe og har helt styr på, hvilke danske og udenlandske hold, der skal spille i weekenden.

Han rejste landet tyndt sammen med andre fans, den gang Aalborg DH havde sin storhedstid, hvor Rikke også spillede i klubben. Carsten og Rikke stiftede derfor bekendtskab med hinanden for mange år siden, hvilket også er en af årsagerne til, at det netop var hos LykkeLiga, han drømte om at være frivillig.

Det er ikke kun som holdbåndfan, Carsten er trofast, det er også som frivillig holdleder:

”Jeg sørger for, at de kan regne med mig. Jeg er trofast,” fortæller Carsten, der altid kommer med bussen i god tid, og han melder aldrig afbud. Kun med én enkelt undtagelse – hans egen 50-års fødselsdag, der desværre falder sammen med en mandagstræning:

”Jeg skal holde stor fest med 75 gæster. Kandis kommer og spiller. Så der bliver jeg nødt til at få fri.”

 

Et frivilligt arbejde der gør en forskel

”Carsten er et symbol på, at der er plads til alle i LykkeLiga.” Sådan fortæller Rikke og uddyber: ”Det giver super god mening for os, at Carsten er her. Han er en ekstra hånd, når vi har brug for det. Han er en lige så vigtig hjælp, som alle de andre trænere.”

Da Aalborg AKTIV bankede på døren til håndholdhallen var det med håbet om, at LykkeLiga kunne være det rette match til Carsten. Og det var en forening med stor åbenhed, der lukkede op:

”Jeg sagde ja, allerede inden jeg vidste, at Carsten er så sød, god og hjælpsom en person, fordi jeg tænkte; Hvor fedt, hvis vi kan gøre en forskel som forening,” fortæller Rikke.

Og samarbejdet har gjort en stor forskel.

”Jeg glæder mig. Jeg synes, at det er dejligt at være sammen med Rikke og alle de andre,” fortæller Carsten, der til spørgsmålet om, hvorvidt det frivillige arbejde lever op til hans forhåbninger, svarer helt tydelig:

”Ja, det gør det faktisk.”

..........

Hvad er det sjoveste ved Carstens frivillige arbejde? Og hvorfor er han vigtig for LykkeLiga?
Klik på videoen og få svaret.

Følg link