Projektgruppen mødes tredje gang

Klik her for at komme retur til forsiden.

Vi har alle budt en uvelkommen gæst indenfor i år, Coronavirusset, og det har naturligvis også indflydelse på samarbejdet i projektgruppen. Mange af de visioner, drømme og planer, gruppen hver især har haft på projektets vegne, er enten udskudt eller har fået en anden form. Det samme gør sig gældende for både borgerinvolveringen og møderne i projektgruppen, der også denne gang er rykket online på Microsoft Teams.

 

Målgruppens digitale stemme

De fire dimittenders arbejde med at indhente besvarelser gennem postkortmetoden igangsættes straks efter forrige møde. Metoden vedrører tre hovedspørgsmål: Hvad skaber mistillid? Hvad skaber tillid? Hvad forbedrer tillid? Dimittenderne har sendt postkortet digitalt til målgruppen, og besvarelserne fordeler sig som følgende:

Forældre til sårbare børn: 57 besvarelser.

Unge sårbare mennesker: 2 besvarelser.

Medarbejdere i kommunen: 43 besvarelser.

Frivillige ildsjæle: 2 besvarelser.

Alle besvarelser er anonyme, og det er kun dimittenderne og projektgruppen, der har kendskab til indholdet i undersøgelsen og de konkrete citater. Dimittenderne analyserer besvarelserne og præsenterer mønstre og tendenser for projektgruppen.

Printscreen fra møde i projektgruppen. Her præsenterer dimittenderne undersøgelsen.

Udsnit fra dimittendernes præsentation.

Printscreen fra møde i projektgruppen. Her præsenterer dimittenderne undersøgelsen.

Udsnit fra dimittendernes præsentation.

Prøvehandlinger planlægges

På baggrund af besvarelserne fra målgruppen fastsætter projektgruppen den videre proces, hvor forskellige prøvehandlinger skal igangsættes.

Det er vigtigt for projektgruppen, at der vælges ét til to initiativer, der kan tages handling på med det samme. Store spørgsmål som økonomi og forudindtaget mistillid vil ikke være i fokus fra start. I stedet lægges indsatsen der, hvor gruppen kan flytte noget sammen med målgruppen.

I det videre arbejde bliver fokus på mødet med systemet, måden der kommunikeres på, den faglighed forældrene møder, når de er i kontakt med kommunen og respekten for den viden og indsigt, forældrene har om deres eget barn. Forældrenes stemme skal høres, så de kan videreformidle børnenes stemmer.

Det videre arbejde peger mod en ændring af kultur, og derfor er en prøvehandling inden for dette område interessant for projektgruppen. Det er den kultur forældrene møder, når de er i kontakt med kommunen. Det menneskelige møde er i fokus, og alle aspekter heri skal medtænkes. Medarbejdere i kommunen skal inddrages som relations-skabere og hjælpere, der guider borgerne undervejs. Det vigtigste i den kommende proces er at inddrage målgruppen, da de fortsat kan gøre projektgruppen endnu klogere på, hvor mistilliden opstår og lever.

Fem af projektgruppens medlemmer mødes derfor med repræsentanter fra målgruppen den 20. november for at konkretisere arbejdet med prøvehandlingerne.

Dagsorden for mødet 4. november

Tid: Klokken 11.00 til 15.00.

Lokation: Microstoft Teams. Linket finder du i mødeindkaldelsen.

 

  1. Siden sidst
    Præsentation v. Karin Leth Kristensen.

  2. Oplæg fra undersøgelsesgruppen
    Gruppen fortæller om de resultater, undersøgelsen har givet.

  3. Dialog med undersøgelsesgruppen
    Gruppen står til rådighed for spørgsmål og uddybninger.

  4. Næste skridt
    Hvad gør vi herfra? Hvad er de næste skridt?

  5. Opsamling
    Dagens udfald opsamles v. Karin Leth Kristensen
Vi glæder os sådan til, at vi skal arbejde videre med vores fælles, samskabende projekt!

Kontakt

Vedrørende spørgsmål til dagsordenen eller projektet generelt:

Projektleder Karin Leth Kristensen: Telefon: 2520 5389.