Projektgruppen mødes femte gang

Klik her for at komme retur til forsiden.

Værdifulde perspektiver kan siges at være nøgleordene for dette femte møde i gruppen. Arbejdet fra en undergruppen blev vist frem for hele projektgruppen og det affødte flere diskussioner i gruppen. Et yderst konstruktivt møde, hvor alle parter bød ind med netop deres stemme.

Særlige anbefalinger præciseret 

På mødet kunne alle deltagere støtte op om en række særlige anbefalinger til §17.4 udvalget. De bestod af:  

  • Udarbejdelsen af et strategipapir for et nyt mindset baseret på at skabe tillid: lytte forstå, sætte sig ind i perspektiv.
  • Sikre at der er et ligeværdigt samarbejde.
  • Prøvehandling: Grundlæggende relationskompetence.
  • Prøvehandling: Det koordinerende tværsektorielle samarbejde.
  • Lave en ”værktøjskasse” med opskrifter på samskabende processer, litteratur, fortællinger, cases, film, webinar, kick-off.

Spændende idéer opstår undervejs

I en samtale med mange forskellige perspektiver opstår mange idéer. En idé om én platform, som gruppen blev særligt optaget af var en hotline for såvel medarbejdere som borgere. Det kunne være en månedlig telefontid som ansvarshavende direktører satte af til opkald i dur med erfaringer fra psykiatrien.

En anden platform kunne være at udvikle en app ”Min kommune”, der kunne bidrage til at skabe overblik over kontakter; både nuværende og historiske. En hjælp til borgeren til at finde tilbage til medarbejderen/afdelingen, så man nemt har det hele tilgængeligt. En meget GDPR-venlig model, hvor borgeren selv har adgang, og som besidder potentiale til at dække mange flere kommunale fagområder – måske endda til borger.dk

Fokus og mindset

Der er ingen tvivl om, at gruppens arbejde peger på, at vi skal skabe en kulturforandring hos alle, hvor vi skaber fokus på tilliden frem for mistilliden. Et forum hvor vi konstruktivt kan tale til hinanden om, hvad der er det gode samarbejde eller pege på det gode samarbejde/de gode løsninger.

Projektgruppen havde forskellige tolkninger af at have det rette ”mindset”, men en af de væsentlige pointer var: At vi med menneskelig ordentlighed kan imødegå den frygt, og de diskurser der ofte tager et negativt og forudindtaget udgangspunkt.

Vi skal nærme os hinanden og se hinanden som værende på samme hold i forhold til de mennesker, som vi er her for. I stedet for polarisering vil anerkendelse, forståelse, tillid, lydhørhed bringe os tættere sammen om den gode løsning for alle. 

Prøvehandlinger skal være fysiske

I projektgruppen var der enighed om, at de prøvehandlinger, som gruppen anbefaler, først sættes i gang, når det er muligt at mødes fysisk igen. De kræver nogle helt særligere relationelle forhold, som ikke på samme måde kan indfanges i det virtuelle rum.

Næste skridt

Snart venter sidste møde, men først skal erfaringsopsamlingerne fra processen ned på papir. Herefter venter afrapporteringen på hele processen. Flere af gruppens medlemmer bød ind på at være sparringspartnere på den endelige afrapportering til udvalget. 

Dagsorden for mødet 14. januar

Tid: Klokken 12.30 til 14.30.

Lokation: Microsoft Teams. Linket finder du i mødeindkaldelsen.

  1. Siden sidst
    - Arbejdsgruppens anbefalinger præsenteres på mødet

  2. Afrapportering til udvalget
    - Disposition 

  3. "Hvem gør hvad" i den sidste fase?

  4. Punkter til sidste møde i gruppen

Kontakt

Vedrørende spørgsmål til dagsordenen eller projektet generelt:

Projektleder Karin Leth Kristensen: Telefon: 2520 5389