Sørens vej til drømmejobbet: ”Jeg er landet det helt rigtige sted”

Billede af Søren i Sportmaster.

Billede af Søren i Sportmaster.

I midten af august 2020 skete der en forandring i Sørens liv. Her havde han første dag som fastansat i et job, der hver dag får ham til at trække på smilebåndet. Den glæde skinner tydeligt gennem, når han fortæller om, hvordan hans job også udgør hans interesse:

”Jeg har altid gerne ville arbejde med min hobby. Jeg har løbet en del og dyrket forskellige sportsgrene, og derfor tænkte jeg selv, om Sportmaster kunne være en ide,” fortæller Søren og uddyber: ”Jeg har nemlig også altid gerne ville stå i butik, da jeg er meget social, og jeg vil gerne møde andre mennesker.”

Med håbet om, at Sportmaster kunne indfri Sørens arbejdsdrømme, drog en medarbejder fra Aalborg AKTIV afsted til butikken. Formålet var i første omgang at etablere en praktik, og Sportmaster tog imod både Aalborg AKTIV og efterfølgende Søren med åbne arme:

”Det er vigtigt for os at gøre noget for andre og give dem en chance. Derfor har vi haft mange praktikanter gennem tiden, så det er vi meget åbne over for. Og det er jo en kæmpe succes med Søren - en rigtig win-win oplevelse, hvor både han og vi får rigtig meget ud af det.”

Sådan fortæller Morten, der er afdelingsleder i den Sportmaster, Søren i dag er fastansat i. Netop fordi praktikken var så stor en succes for begge parter førte den nemlig til en fastansættelse.

 

Gode kollegaer på jobbet – og i fritiden

Sammenholdet blandt kollegaerne er noget af det, Søren fremhæver flere gange, når han taler om glæden ved sit nye job. Både Søren og hans kollegaer interesserer sig for sport, og derfor falder samtalen ofte på det emne i frokoststuen:

”Sammenholdet er godt, vi arbejder super godt sammen, og vi har en masse til fælles. Det betyder meget for ens humør og ens livskvalitet. Mine kollegaer værdsætter det, jeg gør, og det er vigtigt at have gode kollegaer,” fremhæver Søren, der med et smil på læben fortæller, at ham og en kollega også mødes online i fritiden:

”Min kollega og jeg spiller computer sammen et par gange om ugen. Selvom vi har hver vores fritid ved siden af arbejdet, så kan vi også sagtens bruge den sammen. Det er mega, mega hyggeligt.”

 

En hverdag med arbejdsglæde

To dage er ikke ens på Sørens arbejde, og det er noget af det, han sætter allermest pris på. Variationen i arbejdet og det, at der sker noget forskelligt, betyder meget. Og hvis der er det mindste, han er i tvivl om, så ved han, at kollegaerne står på spring:

”Det er et dejligt sted, hvor mine kollegaer er gode til at hjælpe. Så hvis jeg er i tvivl om noget, så spørger jeg bare. Og så er de søde til at give gode råd,” fortæller Søren og uddyber:

”Vi lytter til hinanden og alle bliver inddraget. For nyligt fik vi et oplæg om sneakers, og her spurgte de også mig, om jeg var interesseret i at deltage. De spørger mig, om jeg vil være med til mange forskellige ting. Det giver god arbejdsglæde og en lyst til at arbejde. Jeg er landet det helt rigtige sted.”

At Sørens arbejde betyder meget for ham, er der ingen tvivl om. Foruden de skønne kollegaer og en rigtig god arbejdsplads, så betyder det at have et arbejde, også meget i sig selv:

”Jeg er et meget socialt menneske, og det er vigtigt for mig at have noget at stå op til. Det bliver for kedeligt, hvis der ikke er noget, jeg skal. Det at have et arbejde er en livsglæde, og det giver indhold i hverdagen. Jeg har altid gerne ville arbejde,” pointerer Søren.

En typisk arbejdsdag for Søren byder på alt fra kundekontakt til lagerarbejde. Han tager imod nye varer, bøjer op og sørger for at butikken ser præsentabel ud. Nogle gange gør han også lidt rent og står ved kassen. Alle dage byder på forskellige, spændende arbejdsopgaver. Selvom han ikke kendte til alle arbejdsopgaverne på forhånd, så har han lært dem hen ad vejen. Netop det er en vigtig pointe for Søren, der fremhæver, at alle kan læres op, hvis de ønsker det:

”Det kan godt være, at det tager tid, men det kan altid lade sig gøre. Så længe både arbejdsgiver og en selv er indstillet på det.”

Og netop tiden til at lære de forskellige opgaver at kende er vigtig, fremhæver Sørens chef Morten:

”Vi tager os altid rigtig god tid til oplæring. Hvor meget oplæring, der er brug for, er helt individuelt. Nogen har erfaring i forvejen, og for andre er det første gang, de står i butik. Det betyder meget for os, at oplæringen er tilpasset den enkelte.”

 

Vejen til drømmejobbet

Da Søren var på jagt efter sit drømmejob, fik han et tip om, at han kunne henvende sig til Aalborg AKTIV. Han greb telefonen og bookede et møde med to medarbejdere, og sammen fik de en rigtig god snak om, hvad Søren allerhelst ville. Her blev det hurtigt tydeligt, at et arbejde, der også var hans interesse, havde førsteprioritet.

Og mulighederne var mange! I et samarbejde fandt Søren og Aalborg AKTIV forskellige muligheder, som Søren skulle prøve. Undervejs blev det tydeligt, at nogle af mulighederne ikke levede helt op til Søren drømme, og det ville hverken Aalborg AKTIV eller Søren selv gå på kompromis med. Derfor fortsatte jobjagten, indtil det helt rette match blev lavet sammen med Sportmaster:

”Aalborg AKTIV har haft tålmodighed, og jeg har selv haft tålmodighed. Vi har turde at prøve forskellige ting af. Det har gjort, at vi fandt det helt rigtige til sidst.” Sådan afslutter Søren, der nu har fundet vejen til sit drømmejob.