Jobbet i Voksenafdelingens Sekretariat har givet Gitte livsglæden tilbage

”Det har betydet, at jeg er vendt tilbage til den, jeg egentlig er.”

Billede af Gitte der vander blomster.
Billede af Gitte der rengør kaffemaskinen.

I mange år var hverdagen gået i stå for Gitte. Det var svært at komme ud ad døren, dårlige vaner voksede sig større, og det samme gjorde ønsket om forandring. Gitte drømte om at have noget at stå op til hver morgen, selvom det var svært at bevare troen på, at det stadig var en mulighed for hende:

”Jeg behøvede jo ikke sidde hjemme og være ked af det og bare tænke ’øv’ hele dagen. I stedet for at have ondt af mig selv, så skulle jeg afsted, men jeg havde næsten mistet troen på, at der kunne være en plads til mig på arbejdsmarkedet - selvom jeg håbede på det hele tiden.”

Derfor blev der ikke tøvet et sekund, da drømmejobbet som husassistent i Voksenafdelingens Sekretariat bød sig i april. Et job, der har været livsændrende for Gitte. Hun har genoptaget sit frivillige arbejde, fået energi til at lege med børnebørnene og spiser sundt:

”Det betyder virkelig noget for mig at være her. Jeg har fået livsglæden igen. Jeg kører sund livsstil, og det har fået mig tilbage på rette spor. Tidligere sagde jeg; Nu kan det bare være lige meget, jeg sætter mig hjem i sofaen, men som min datter siger, så stråler jeg igen nu. Det har jeg ikke gjort i flere år.”

 

Gittes kompetencer er efterspurgte

Frisk frugt og grønt i kantinen, rengjorte kaffemaskiner, grønne planter i mødelokalerne og ryddelige køkkener er bare nogle af de ansvarsområder, Gitte varetager, når hun møder ind 14 timer om ugen. Selvom livet har kastet mange udfordringer af sig, er Gitte nu landet et sted, der gør, at hun hver dag smiler fra øre til øre:

”Det var lige præcis sådan et job, jeg håbede på at finde. Det ligner et job, jeg tidligere havde, og jeg er selv uddannet på kontor, så jeg forstår, hvor vigtigt det er at gå stille som en mus, når der er møder, og når der tales i telefon. Jeg kan godt lide, at jeg selv vurderer, hvad der trænger mest i huset, og når jeg ikke har været her, så siger kollegaerne; Det er godt, at du er tilbage – det bryder jeg mig rigtig godt om.”

Kasper Mielche Asbo, leder i Voksenafdelingens Sekretariat, havde længe søgt efter en medarbejder med Gittes kompetencer, men det var ikke lykkes ham på egen hånd. Med hjælp fra Aalborg AKTIV, Voksenafdelingens beskæftigelsesenhed, blev det tydeligt, at Gitte var den medarbejder, han manglede:

Gitte kender det administrative fag, og hun har et servicegen, som vi har brug for. Tingene skal hænge sammen her i huset, så vi bedst muligt kan løse opgaverne. Det er alt fra tømning af opvaskemaskinen til opfyldning af printerpapir. Gitte sørger for, at det er præsentabelt herinde. Det er et kæmpe skifte, der er sket, fordi det havde vi ikke tidligere på samme måde. Den funktion er vigtig,” fortæller Kasper og uddyber:

”Gittes opgaver rummer meget mere end blot at hente og fikse ting. Når hun for eksempel sørger for rundstykker til hele kontoret om fredagen, så sætter vi os samlet og snakker i fællesskab. Det handler om det sociale på en arbejdsplads. For os er det vigtigt.”

Billede af Gitte og Kasper.
Billede af Gitte i køkkenet.

De uudnyttede potentialer skal i spil

Aalborg AKTIV samarbejder med personer med førtidspension om at finde deres drømmebeskæftigelse. Det kan være alt fra frivilligt arbejde og interne tilbud i kommunen til ansættelser med løntilskud. Ud fra den enkeltes drømme og ønsker finder Aalborg AKTIV det helt rette match.

Da Kasper takkede ja til at samarbejde med Aalborg AKTIV, var det med ønsket om en ny medarbejder med specifikke kompetencer. Arbejdsopgaver og ansvarsområder blev klarlagt, og kort efter vendte Aalborg AKTIV retur med Gitte som mulig kandidat til stillingen.

Samarbejdet startede med 4 ugers praktik, hvor begge parter kunne se hinanden an. Både Gitte og Kasper var meget interesseret i at fortsætte efter praktikken, og det blev startskuddet på Gittes ansættelse.

Før og under ansættelsen er Aalborg AKTIV sparringspartner for både Gitte og Kasper. De følger løbende op og er altid til rådighed, hvilket har stor værdi for Kasper:

”Som arbejdsgiver er jeg lidt rusten på nogle ting i forbindelse med Gittes ansættelse. Aalborg AKTIVs følgeskab i ansættelsen giver indsigt i vilkår, praksis og de rammer, der skal til, og det fungerer rigtig godt. De følger op undervejs, og det gør også, at jeg bliver tryg i den ansættelse, det er blevet til. Det handler ikke bare om at få skabt et resultat, det handler om at få noget til at virke og leve. Det er en god tanke.”

Samarbejdet med Aalborg AKTIV og ansættelsen af Gitte har været en øjenåbner for Kasper. De uudnyttede potentialer, der findes i vores egen kommune, skal i spil:

”Det er vigtigt, at vi på tværs i kommunen gør brug af hinanden, fordi mulighederne rent faktisk er der. Aalborg AKTIV har bredden, og de ser andre muligheder,” fortæller Kasper, der fremhæver, at samarbejdet for ham udelukkende handler om at få de rette medarbejderkompetencer:

”Det er vigtigt for mig at sige, at samarbejdet med Aalborg AKTIV ikke er et socialt projekt, eller det ’at gøre en god gerning’. Det handler om de kompetencer, der ligger forskellige steder. Det er jeg virkelig blevet optaget af. Der er viden, som sover uhensigtsmæssigt. Det skal vi være opmærksomme på som arbejdsgivere.”

At Gitte med sine kompetencer og sit servicegen gør en kæmpe forskel for kollegaerne i Voksenafdelingen Sekretariat, er der ingen tvivl om. Selvom nerverne sad udenpå tøjet, da hun, efter mange års pause, skulle trække i arbejdstøjet igen, så er meldingen klar:

”Jeg er glad for at være her. Det gør godt både fysisk og psykisk. Så længe de også tænker, at jeg gør en god indsats, så har jeg ikke tænkt mig at stoppe,” afslutter Gitte smilede.